Vychutnejte si podzim s luxusními plackami, které vlastně můžete považovat za velmi neobvyklou a chutnou variantu na klasické bramboráky.
400 g dýně
3-4 větší mrkve
zázvor
2 vejce
sůl, pepř
zakysaná smetana
čedar
Nastrouhanou dýni, mrkev, vajíčka, špetku zázvoru, soli a pepře umíchejte v celistvou hmotu, pokud se Vám to bude rozpadat přidejte lžičku škrobu. Doporučuji si udělat zkušební mini placičku, abyste vychytali poměr soli a případně ještě dochutili. Smažte klasicky na oleji nebo zdravěji v troubě - menší kousky jsou lepší.
Přeliv je ze zakysané smetany a čedaru, ale experimentům se meze nekladou, tak se nebojte odbočit od receptu a zkuste třeba do smetany granátová semínka.
0 komentářů :
Okomentovat
Děkuji za Vaši návštěvu a případné zanechání komentářů. Komentáře jsou moderované, proto prosím o trpělivost než se objeví na místě jakém mají. Folk