DIY, INTERIÉRY, RECEPTY A DALŠÍ NEZBYTNOSTI, KTERÉ PŘINESL ŽIVOT

Zařizuji byt - obývák (finále?)






Pamatujete na mé předchozí články, kdy jsem bojovala se sedačkou a protější bílou zdí? Pravda je taková, že o tu největší srandu jsem se ještě nepodělila... zařizovat podnájem prostě není sranda, ale začíná mě to bavit, i když to je jen na přechodnou dobu ... Sečetla jsem zhruba výdaje, které mne tato místnost už stála a jsem na necelých 10tis. i s vymalováním a doplňky. Chtělo to hodně trpělivosti, číhání na slevy, výprodeje, akce a obhlížení internetových bazarů, ale myslím že to stálo za to ... :-)





Takhle totiž vypadal budoucí obývací prostor první dny po nastěhování. Říkám dny, protože tu růžovou nádheru jsem déle nesnesla a v momentě, kdy jsem rozdýchala nošení krabic a fakt, že nic nemůžu najít, jsem jí okamžitě přemalovala na bílou, alespoň do té doby než s tím vymyslím něco jiného. (Tak akční jsem dlouho nebyla. Nechtěla jsem čekat a tak jsem si barvu i se štětci, válečky atd dovezla pěkně růčo v MHD z nejbližšího hobby marketu - a že to je štreka) Upřímně netušila jsem, že nemám ráda nesnáším růžovou - ale ty pocity, které ve mě vyvolala byly nepopsatelné (přišla jsem domů a hned jsem byla naštvaná...) . Pro kontrolu jsem zkoukla i šatník a opravdu - nic v tomhle sytém odstínu nemám. Takže je to potvrzené, podvědomě mě sejří nejen červená barva jako krocana či býka, ale i tahle sytá pink. O tom, že mě málem trefil šlak, když jsem tuhle barvu oběvila v dalších místnostech se ani rozepisovat nebudu - ano, bílila jsem sama! téměř celý byt :-))

Jak vidíte z fotografie ze stěhování, tak mou nespornou výhodou byl fakt, že jsem opravdu nebyla zahlcená nábytkem.  Takže stačilo pár týdnů na internetových bazarech a vychytávání slev v ikei a bylo zařízeno (ono to zní velmi jednoduše, ale občas to byly nervy a taky peněženka nebyla bezedná, znáte to :-).



Dostala jsem se do fáze, kdy jsem měla tak nějak zařízeno. Jednu stěnu jsem zmalovala na šedivo a ... Něco tomu chybělo ... Takže jsem si na sebe vymyslela pruhy! (Jo jsem hlavička a jako malíř amatér jsem si nemohla na sebe vymyslet těžší ptákovinu). Koupila jsem si (na radu odborníka v obchodě) tu dražší žlutou pásku a šlo se lepit. Btw koukáte dobře, nic na zdi vyznačeno nemám, lepila jsem od oka (měření s vodováhou jsem vzdala po 1. pruhu - to bych to dělala do dnes a oči mám naštěstí celkem přesné). No a zlatá páska mi došla přesně v 1/3 zdi ... (Prý .. Děvče to vám bude stačit a ještě vám zbyde.. dědo já vás v tu chvíli mít po ruce !@&¥#+!). Mimo to, tahle supr páska lepila tak kvalitně, že mi strhávala i kusy mé pracně vybílené zdi a o slovo se opět hlásila růžová a já měla sto chutí vzít sbíječku a srovnat tu proklatou zeď se zemí... Takže jsem si jela pro 3ks té nejlevnější pásky co jsem sehnala (platila jsem jako za 1ks té supr původní) mezitím jsem trošku zkrotila emoce (doslova jsem do sebe hodila celou studentskou pečeť - myslím, že jsem svým apetitem, blesky v očích a mumláním slibující pomstu všem radilům, kteří tomu prd rozumějí trošku vyděsila pár spolucestujících) a pokračovala jsem v malování o odstín světlejší šedivé (celá tahle sranda i s nedobrovolným výletem mi zabrala cca 16hodin)... I když brblám, vím že pokud dostanu podobný šílený nápad v jiném bytě, půjdu do boje znovu .. Jsem nepoučitelná :-) ... momentálně mne zaujal diamantový vzor, tak uvidíme kde se vyřádím příště ...


Po této peripetii, už naštěstí další větší komplikace nenastaly - pokud nepočítám kocoura, který mi jako správný škodič proběh s packami od hlíny po sedačce (nechápu, kde ji sehnal, ale byl evidentně spokojen s provedenou lumpárnou a spokojeně mě pozoroval - zaměstnal mne na zbytek dne), kdepak posilovna. Kocour na mě!


Mojí velkou radostí byl tento lustr. Měla jsem na něj políčeno dlouho, a když už jsem to skoro vzdala, tak jej dali do akce s 50% slevou. Hází božský prasátka a musím říct že i samotná konstrukce byla zábavná (nedoporučuji sestrojovat v noci, kdy při zacvakávání papírových květin musíte lustrem svítit - ono se to všechno tak hezky houpe a kynklá = mořská nemoc zaručena).


Já mám vůbec ráda všelijaký světýlka, svíčky a blikátka, takže u mě doma ještě pořád panují Vánoce - sníh mne utvrzuje v tom, že tahle paráda mi ještě pár dnů bude procházet bez zvednutého obočí :-) tak proč je vyhazovat na 3 krále, když mi dělají takovou radost ..


Pokud jste někdy jeli do ikei moc dobře víte, že věta - jedu tam jen pro drobnost 1-2 ks max, zavání průšvihem. U mě dvojnásob, pokud cestou vezmu i oddělení slev (a to nevynechám ani kdyby to bylo životu nebezpečné :-). Při cestě domů si pak v duchu nadávám k čemu mám řidičák, když jsem si nevzala auto (on je to i obranný mechanismus, dokážete si představit, kolik bych toho pobrala nebýt limitovaná váhou?:-)) no a zhruba takhle jsem přišla k TV stolku.. 


Korpus jsem sehnala přes bazar za 99,- Kč a ve výprodeji na mne mrkly 2 šuplíky, které do korpusu zapadli jak poklice na hrnec. Táhla jsem je s kamarádkou do metra, kde si mne pak po pár stanicích vyzvedl přítel a se slovy že se na to nevykašlu nás nabral do auta... po tolika letech mne baví jeho víra v to, že ohledně zařizování hnízda dostanu rozum :-))) ale zpět k šuplíkům - Mám k nim i kování, ale to se mi do korpusu nevejde o milimetr, což si říká o ztenčení středové části - ale upřímně nechce se mi do toho... (Ha zřejmě ještě moje šílená posedlost nebude tak vážná :-))


Momentálně jsem ve stavu spokojenosti a trápí mne už jen pár doplňků. Pamatujete na velký obraz na zdi? Takovou radost jsem z něho měla a on se mi prevít rozklíží ... Takže až mne to zase chytne, určitě doladím ještě tuhle zeď a když už budu při tom ... Kdo ví? :-)

PS: nápis HOME je z Nanu-Nana a pokud Vás přestane bavit, můžete ze sebe udělat trošku narcistu :-)


PS: zde se ještě bude vrtat - až půjde pryč stromeček ;-)


s DVD přehrávačem jsem dlouho řešila kam s tím - aby to nepřekáželo, chytalo to signál ovladače ze všech koutů i nekoutů místnosti a ještě to nějak vypadalo ... police vyřeší všechno :-)








PS: květiny jsou z limitované kolekce Ikea - původně jako závěsná dekorace, ale protože mě na této polici všechny kytky umřely, tak u těchto mám jistotu že vydrží všechno (doufám :-)

 FOLLOW ME

Share on Google Plus

About Unknown

Pořád něco studuji, předělávám, zkoumám, tvořím, vařím, .. prostě se snažím žít v lepším světě, věnovat se svým koníčkům, rodině a občas o tom napsat pár slov .. Vaše Folk

20 komentářů :

  1. Krása ;) Ikea vede :) Moc mi líbí kombinace bílé a zelené :) Ty polštářky na pohovce jsou moc pěkné :) A je pravda, že zařizovat podnájem je těžší, přeci jen do svého bys třeba i víc investovala :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, jsem ráda že se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu moc povedené. Jen se zeptám odkud je ten lustr? Je úplně boží!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lustr je také ikea - ps maskros, prodává se ve 2 velikostech. Já mám tu menší :-)

      Vymazat
    2. Teď prodává OBI něco hodně podobnýho-asi za 1 200,-

      Vymazat
  4. Super, povedlo se. Můžu se zeptat, odkud máte polštáře na sedačce? Díky Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polštáře jsou také ikea - VARBRODD, ale už nejsou v nabídce.

      Vymazat
    2. Něco originálního na zeď místo obrazu třeba zde: www.cotchi-design.cz :)

      Vymazat
    3. Děkuji za tip, mrknu :-)

      Vymazat
  5. Můžu se prosím zeptat odkud máte ty pismenka na polici,,HOME,,děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Písmenka jsem koupila v Nanu-Nana, mají ještě nápis LOVE..

      Vymazat
    2. Ja jste predtim vtipne dodala,ze pokud napis omrzi,muzete ze sebe lehce udelat narcistu,tak radsi nechci vedet,v co se zmenim,kdyz me omrzi napis LOVE a zmenim ho :-) Ale interier mate krasne zarizeny,ty pruhy jsou luxusni :-)

      Vymazat
    3. Ted jste mne pobavila :-) ale z love jde mimo sudokopytnika vytvorit i např LEV a to už celkem jde ;-)

      Vymazat
  6. Můžu se zeptat, jak se jmenuje ta pohovka? Díky..Karol

    OdpovědětVymazat
  7. Ikeu miluji a tvůj obývák mě v tom jen utrvdil. Opravdu moc pěkné. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Je to naprosto super :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  9. Tedy klobouk dolů před pruhovanou zdí. Vypadá to všechno dohromady nádherně.

    OdpovědětVymazat
  10. děkuji moc za mile komentare :-) s odstupem času mohu říct že mne vymalování stále baví, akorát měním doplňky - což mám skoro neomezený výběr, protože k šedé se hodí snad vše :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu a případné zanechání komentářů. Komentáře jsou moderované, proto prosím o trpělivost než se objeví na místě jakém mají. Folk