DIY, INTERIÉRY, RECEPTY A DALŠÍ NEZBYTNOSTI, KTERÉ PŘINESL ŽIVOT

Interier měsíce - Březen (kouzelný rodinný dům)

Žil, byl jeden manželský pár, který se před 10 lety zamiloval do starého domečku v rodinné zástavbě v Brně. Koupili ho a od té doby ho svépomocí přetvářejí k obrazu svému... tohle není pohádka, ale začátek představení kouzelného interiéru pro měsíc Březen, který je opravdu jako z říše fantazie :-) a pozor, veškerý nábytek si vyrábějí sami!





Nejprve je asi vhodné tento manželský pár představit: Veronika je momentálně na mateřské a její manžel pracuje se dřevem a má vystudovaný obor elektro. Navrhováním interiérů se neživí, inspiraci nikde nehledají, pouze si vše důkladně promýšlejí a nápady přicházejí samy. Veronika obvykle něco vymyslí a její manžel to po svém zrealizuje. Je to zkrátka sehraná dvojka, která se ve všem doplňuje a dle svých přátel se hledali, až se našli :-)




Jejich domeček je malý, nemá garáž ani zahradu, ale má velikého ducha a potenciál, který tento pár dokázal správně uchopit. Veškeré úpravy dělají postupně, svépomocí, za plného bydlení a bez půjček. Právě z těchto důvodů se jejich snažení protáhlo na dlouhých 10 let a stále ještě není vše hotové, ale na druhou stranu díky tomu mají čas si vše důkladně promyslet a z každého malého pokroku či maličkosti mají obrovskou radost.






Poslední velká změna proběhla na konci léta tohoto roku, kdy měla Veronika měsíc do porodu. V podkroví dokončili svoji vysněnou ložnici a rozhodli se pro propojení staré ložnice s obývacím pokojem, které dříve propojovaly pouze staré dveře a tak bylo nutné bourat. S těmito stavebními úpravami spojili i přetočení schodiště, aby docílili vstupu do podkroví z jídelny a nikoliv z původní chodby.

Nábytek v ložnici je, jako skoro v celém domě, jejich dílo. Verča ho navrhne, nakreslí, naměří a její manžel to po svém zrealizuje. Cihlové obklady jsou původní a za nimi se skrývají staré komíny, které jen takto nenásilně přiznali a udělali si z nich velmi příjemný doplňek. Podlaha a parapety jsou ze starého plotu, které využili v celém podkroví. Patinu vytvořili částečným zbroušením původního nátěru. Trámy se snažili zachovat původní a pokud už muselo dojít na výměnu, použili opět pouze ze starého dřeva.



Vrchní terasa navazuje přímo na ložnici a nachází se přímo nad kuchyní. Je to místo pro posezení s přáteli a občasné grilování. Stůl je opět vyroben vlastoručně. Nápisy jsou zachované ze staré palety, deska stolu a nohy jsou nové. Romantické oplocení smluvili za láhev vína, původní majitel ho chtěl dát do sběru. Za touto terasou se nachází o úroveň níže ještě jeden prostor, který čeká na zrenovování. Majitelé jej plánují využít na letní odpočinek - zahradní sprcha, lehátka a nafukovací bazének, slunečník a květiny ..




Novinová stěna v podkrovní koupelně není tapeta ale opravdu staré noviny, které získali od souseda, jež jich má na půdě celou sbírku. Vybrali ty nejzajímavější kousky a na stěnu je nalepili novinovým lepidlem a přelakovali několika vrstvy laku, aby docílili hladké stěny odolné proti vodě. Dřevo v koupelně je ošetřeno pouze speciálním olejem. Jelikož je použité dřevo staré, vyschlé a může dýchat, tak věří, že s ním nebude v budoucnu žádný problém. Druhá koupelna v přízemí na svou renovaci ještě čeká, ale bude ve stejném duchu.






V přízemí domu se nachází malá zahrádka a ačkoliv je Veroniky maminka zahradní architektka, tak si ji Veronika zařizovala a navrhovala celou sama. Používá ji jako zónu klidu a v létě využívá proutěné sedačky, která je až na ranní hodiny celý den ve stínu. Každý rok zde zasazuje do květináčů letničky a barevnost si volí podle momentální oblíbenosti. Ze staré plechové vaničky si vyrobila jezírko, ve kterém má 2 rybičky. Na bublátko pro cirkulaci vody použili velký kámen, který provrtali. 


Další rybičky mají celoročně doma v akváriu, které má obsah 1000 litrů. Jako podklad použili velké trámy. Dle jejich slov je skoro bezúdržbové, pomáhají jim v tom 2 filtry, které jednou za 3 měsíce vyčistí a zároveň upustí cca 20 cm vody, vyčistí skla a dopustí novou čistou vodu.









Veškeré cihly v interiéru jsou původní - pouze se obouchali původní stěny. Cihly se poté očistili, vyspárovaly a napenetrovali. Údržba je pak velmi snadná, pouze jednou za čas je potřeba je přejet vysavačem se štětkovým nástavcem.













Na Veroniku ještě čeká pár místností k dodělání, zatím se pochlubila pouze s těmi, se kterými je spokojená. Ve chvíli kdy těchto pár fotografií zveřejnila na facebooku začali se jí ozývat lidé, kteří ji prosí o pomoc s interiérem. Sama se už vrhla na pomoc kamarádce a předělávají postupně celý dům. Jejím snem je zařídit si malé květinářství a dělat dekorace, svatby a možná časem i interiéry. A ač se to zdá neuvěřitelné, tak s manželem stále ještě pokukují po variantě, že si postaví nový domeček, který bude úplně podle jejich představ...


FOLLOW ME

další interiéry měsíce naleznete zde 


Share on Google Plus

About Unknown

Pořád něco studuji, předělávám, zkoumám, tvořím, vařím, .. prostě se snažím žít v lepším světě, věnovat se svým koníčkům, rodině a občas o tom napsat pár slov .. Vaše Folk

9 komentářů :

  1. Krásné, krásné, krásné.....nevím co víc říct.

    OdpovědětVymazat
  2. tento interier znám z FB....je skutečně nádherný!

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem jej kdysi zahlédla na Modré střeše a neuvěřitelný pokrok!!! Před paní tedy opravdu smekám! :) Taková nádhera, vyloženě teplo domova! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to nádhera:-) Verunko, jsi moc šikovná a manžel taky.
    Přeji mnoho krásných dnů plných lásky a spokojenosti vám všem! Yvona:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je opravdu něco!!! nádhera !!!

    OdpovědětVymazat
  6. Neskutečná krása!!!! Naprosto snové bydlení, jste s manželem oba velmi šikovní :-)

    OdpovědětVymazat
  7. moc hezké, tento styl mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Kolik hodin denně uklízíte?

    OdpovědětVymazat
  9. nádherný a útulný domov

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu a případné zanechání komentářů. Komentáře jsou moderované, proto prosím o trpělivost než se objeví na místě jakém mají. Folk