DIY, INTERIÉRY, RECEPTY A DALŠÍ NEZBYTNOSTI, KTERÉ PŘINESL ŽIVOT

Interier měsíce - Únor (mezonet v pivovaru)

Tento měsíc jsem pro Vás vybrala opravdu skvost, aniž bych to tušila, oslovila jsem majitelku  mezonetu (Simonu V.), který je neobyčejný nejen svým vybavením, ale i samotným umístěním, nachází se totiž v historickém pivovaru z něhož si uchoval to nejlepší - původní trámy, kamenný obklad ze 17. století a cihlové oblouky nad oknem.  A protože to stojí za to, jsou zde fotky z vícero místností :-)


Původně jsem si myslela, že Simona přetvořila celý pivovar v rodinný dům, ale z rozhovoru pak vyplynulo, že si s rodinou zakoupila "pouze" 115m2 byt s terasou z developerského projektu s cca 50 byty, čímž mne vlastně překvapila mnohem více, protože to poslední co bych od developera očekávala je citlivé zachování tak krásných prvků a vlastně z fotek bych "novostavbu" už netipovala vůbec ..  Nic to ale nemění na tom, že um majitelky se zde prostě podepsal podle mne v tom nejlepším.



V celém bytě je dřevěná podlaha - drátkované palubky ze smrku ... jakoby kartáčované drátěným kartáčem, kdy vystoupí léta na dřevě. V kuchyni dominuje trochu nezvyklé obložení z cihel, které si sama položila i zaspárovala. Od tohoto kroku byla Simona hodně odrazovaná kvůli praktičnosti, ale nakonec si jej prosadila i kvůli souladu s ostatním interierem a nelituje. Obklad je nakonec zhotoven ze 150 let starých cihel, které nechala nařezat na pásky. Kuchyň je IKEA a ještě se zde bude dodělávat digestoř a obložení lednice.


Dětský pokoj obývají kluci a je také celý navržen Simonou, ta má velkou výhodu, že dekorace jsou její obživou (v mimibazaru jí můžete znát jako baboon) a tak je mění často a většinu z toho co na fotografiích vidíte je z jejího obchodu, nicméně pokud si něco oblíbí, už to u ní zůstane nastálo. V budoucnosti se chce věnovat i bytovému poradenství a návrhy interiérů. Inspiraci nikde moc nečerpá, řídí se tím, co se jí líbí i když přiznává, že má slabost pro toskánský venkov a to se v jejím bytě asi odráží nejvíce.


Co se týče nábytku, tak znalí určitě poznávají IKEA, něco je ze Simonina obchodu, ale hodně věcí také kupuje přes aukro a sama si je pak předělává k obrazu svému. Z aukra má například skříň, zámeckou komodu či šedý konzolový stolek, který byl vůbec prvním kusem nábytku v jejím domově (jejímu manželovi se prý moc nezamlouvá, ale zatím se nenašel nikdo další komu by se nelíbil). Vždy ji musí daná věc či kus nábytku oslovit, vzít za srdce a až pak nakupuje, může tedy říci, že nakupuje pomalu, ale jistě.



Z celého bytu ještě nemá hotovou ložnici - zatím totiž nenašla tu pravou postel :-) V létě také plánuje pokládku dřevěné terasy, kterou jim developer nedodělal a až na pár maličkostí bude byt hotov. 







Přeji Simoně, aby měla stále tak šťastnou ruku při zařizování a děkuji jí za poskytnuté fotografie. Všechny díly IM (interier měsíce) najdete zde.

FOLLOW ME


další interiéry měsíce naleznete zde 


Share on Google Plus

About Unknown

Pořád něco studuji, předělávám, zkoumám, tvořím, vařím, .. prostě se snažím žít v lepším světě, věnovat se svým koníčkům, rodině a občas o tom napsat pár slov .. Vaše Folk

0 komentářů :

Okomentovat

Děkuji za Vaši návštěvu a případné zanechání komentářů. Komentáře jsou moderované, proto prosím o trpělivost než se objeví na místě jakém mají. Folk