Štědrý den je za dveřmi a zbývají poslední chvilky pro obstarání dárků a drobností pod stromeček. Já to letos pojala v labužnickém duchu a na návštěvy, srazy, sváteční obědy atd. chodím s malou drobností k mlsání. Balíčky vypadají božsky, snad i dobře chutnají a hlavně jsou jednoduché na výrobu.
Jako univerzální balení pro různé bonbony, karamely, ale i např. chilli papričky nebo domácí marmelády či kaštanové pyré jsou tyto sklenice, které mají v původním obsahu jogurt s úžasnou vrstvu smetany- mňam. Já do nich pro kamarádku nakrájela na kostičky marcipán, který obě milujeme a recept jsem vám popsala v článku zde.
Omytou sklenici zbavíme odlakovačem zbytků lepidla z etikety a potisku s expirací. Víčko je dobré přelepit bílým papírem (já použila samolepící) aby neprosvítal potisk pod washi páskou. Washi pásky jsem kupovala v tchibo, ale seženete je i v ikee, větších papírnictvích či na internetu. Nejprve proužky lepíme od středu k okrajům a poté okraj začistíme posledním pruhem pásky, jejíž přečuhující kus zatlačíme do vnitřku víčka. Pak už stačí nazdobit sklenici podle vkusu - např. přírodním provázkem a korálkami a můžete plnit.
Letos jsem napekla místo tradičního cukroví krabici makronek s kaštanovým krémem, citrusovým granache s kandovanou grepocou kůrou a karamelovo- slaným máslovým krémem (tyhle úžasné recepty mám od chez lucie). Dlouho jsem pátrala do čeho je efektně zabalit, až jsem narazila na krabičku, kterou sestavíte bez lepení z jakéhokoliv kartonu a na boční strany můžete napsat vzkaz pro obdarovaného. Pak už stačí jen celofán z papírnictví a pokud si chcete dát hodně záležet, tak z potahovací hmoty nebo marcipánu uděláte vypichovadlem ( seženete v cukrářských potřebách) efektní hvězdičky nebo jiný zimní motiv ...
0 komentářů :
Okomentovat
Děkuji za Vaši návštěvu a případné zanechání komentářů. Komentáře jsou moderované, proto prosím o trpělivost než se objeví na místě jakém mají. Folk