Dnes se mi dostala do ruky další bedýnka jahod. Letos mě toto ovoce inspiruje spíš k dezertům než jen k obyčejnému mlsání samotných kousků. Nejsem příznivcem “maratónu” v kuchyni a tak i tento recept patří k těm lehoučkým, které zvládnete do 1 hodiny a pak budete u zbytku rodiny, návštěvy nebo přítele za hvězdu …
suroviny:
jahody
listové těsto
vajíčko
šlehačka
vanilkový puding
50 dkg másla
postup:
na pomoučeném válu vyválíme listové těsto zhruba na 2-3 mm tloušťku |
na jeden košíček vykrojíme 3 kolečka - 1x plné, 2x obvodové |
jednotlivá kolečka slepíme žloutkem, výsledné košíčky potřeme vajíčkem a dáme do předehřáté trouby |
pečeme na 180 °C cca 15 min |
Puding uvaříme podle návodu, jen přidáme méně mléka (na 500ml jsem dala 300ml). Do hotového potom zašleháme máslo a můžeme přidat i kapku rumu. Výsledný krém pak vložíme do vychladlého košíčku, ozdobíme jahodami, šlehačkou a čokoládou.
Tyto košíčky jdou udělat na vícero způsobů, na slano např. s nivou nebo s humrovou pomazánkou. Zapojte fantazii a pusťte se do toho, listové těsto snese hodně :-)
TIP: pokud nemáte vykrajovátka pomozte si jako já např. zavařovačkou od okurek a chřestu ...
0 komentářů :
Okomentovat
Děkuji za Vaši návštěvu a případné zanechání komentářů. Komentáře jsou moderované, proto prosím o trpělivost než se objeví na místě jakém mají. Folk