DIY, INTERIÉRY, RECEPTY A DALŠÍ NEZBYTNOSTI, KTERÉ PŘINESL ŽIVOT

INTERIER MĚSÍCE - Vánoce 2015

Letošní rok jsem s výběrem Vánočního interiéru měla jasno už od začátku prosince, ale protože jsem od Andrei viděla fotografie z loňských let, s napětím jsem čekala na ty aktuální a nakonec jsem se nemohla rozhodnout co je hezčí a tak zveřejňuji vše. Zlobit se určitě nebudete, stojí to za to. Jen pro pořádek, fotografie jsou z ČR, nejsou katalogové a dokonce ani z rodinného domu a jejich autorkou je milá paní pracující v cestovním ruchu, která má prostě vkus a cit na správném místě. Připraveni? Zvu Vás na prohlídku panelového bytu v Teplicích.





Vánoce jsou v této rodině svátky velmi oblíbené a těší se na ně celý rok. Přípravy se nepodceňují a není proto nic neobvyklého, že se v létě koupí látka, která má své místo jasně už určené a to např. na Vánoční polštář nebo ozdoby. Každý rok se tak výzdoba lehce mění, jediné co zůstává je stromeček a stříbrné ozdoby, které byly pořízeny před 12 lety (od prvních vánoc nejstaršího syna) v Anglii, kde s manželem dříve žili. Během let se občas zatoužilo po živém stromečku, ale nakonec vždy vyhrál tento, který je již považován za "člena rodiny". Další stálicí na stromečku jsou 2 skleněné ozdoby z M&S, u nichž si Andrea pamatuje přesně jak ji před 5 lety okouzlily a od té doby je na stromeček dává jako první dekoraci.







Nejvíce inspirace bere Andrea ze života, v jejím bydlení můžete nalézt anglický venkov s českými prvky. Každý rok, ať je ten předchozí jakkoliv dokonalý ve výzdobě, se snaží udělat jiný. Před 4 lety proběhla ve výzdobě radikální změna a bylo rozhodnuto pro Vánoce v přírodním stylu. Většina ozdob byla uháčkována nebo ručně vyrobena, jsou to například látkové střapce, perníkové knoflíky ze samotvrdnoucí hmoty nebo koule omotané ústřižky z novin a režným provázkem. O rok později hrála zase prim červená a tak vznikly i háčkované hvězdičky. Další rok přibyly puntíkaté mašle a letos se měly Vánoce nést trošku v duchu tajemna a proto se zde objevily ohořelé svitky papíru, které se nesly celkovou výzdobou - posloužili nejen jako ozdoby na stromku, ale také i jako jmenovky na dárky a jmenovky na štědrovečerní tabuli. Příští rok se opět něco ponechá, něco pozmění, ale už teď se plánuje, že k černým kloboučkům přibude ještě více černé.

se 






Nábytek je z části vlastní výroba a z části starý rustikál buď zanechaný ve své podobě, natřený či jinak předělaný. Většina starých kousků jsou nalezené nebo koupené za "babku" a ty pak předělané nebo upravené tak, aby mohly znovu sloužit. Například letos Ježíšek přinesl kocourkovi Rockymu nový domeček, který celý vyrobila Andrea s manželem.



(fotografie byly poskytnuty z archivu a se svolením Andrei Návorkové)




Share on Google Plus

About Lu Folk

Pořád něco studuji, předělávám, zkoumám, tvořím, vařím, .. prostě se snažím žít v lepším světě, věnovat se svým koníčkům, rodině a občas o tom napsat pár slov .. Vaše Folk

0 komentářů :

Okomentovat

Děkuji za Vaši návštěvu a případné zanechání komentářů. Komentáře jsou moderované, proto prosím o trpělivost než se objeví na místě jakém mají. Folk